Seniorenclub Treeske

Wie “een dagje ouder” wordt, kan kiezen tussen stilzitten of meedoen.  Kies je voor een voortzetting van een actief leven en wil je oude vrienden terug zien en nieuwe vrienden maken ? Kom dan kijken wat onze club te bieden heeft want een website kan niet de gezelligheid en de sfeer overbrengen van onze vereniging.
Wij willen aan senioren en medioren de kans geven om op een gezellige manier elkaar te ontmoeten en de eventuele eenzaamheid te doorbreken.  Een kaartje leggen, een gezelschapsspel spelen, een natje en een droogje ... Deze plezierige contacten zijn de beste therapie om "jong" te blijven en het zich "oud" voelen te vermijden.

Wanneer: elke eerste en derde woensdag van de maand, vanaf 14:00 tot 17:30 (behalve juli & augustus), voor exacte data, kijk hier.
Waar: 't Verloren Hofke, H. Theresialaan 79, 1700 Dilbeek

Contact: Rita Béghin, tel: 02/569 46 86 of via mail: rita.beghin@telenet.be
Alvast iedereen welkom!

Groen Treeske

In de zomer van 1976 was er een brand in de Chirokalen.
Toen enkele leiders tijdens hun vakantie de lokalen heropbouwden zagen ze hoe bulldozers inhakten op de Pippezijp, sinds mensenheugenis speelterrein voor de plaatselijke jeugd, met Bronneke, Verloren Hofke,  bramen bosjes… Het gebied was inderdaad  decennialang ongerept gebleven omdat er ooit een “Ring om Brussel” zou komen.
En net in het Jaar van het Dorp gebeurde dat dan…
De oud-leiding vond dat er iets moest gebeuren om toch een deel van het restgebied (bufferzone) maximaal te vrijwaren. Zij vormden de actiegroep ‘t Zal, in 1978 omgevormd tot “wijkwerk Groen Treeske”.
Een kleine groep was erin geslaagd de werken op het restgebied stil te leggen en door goede contacten met politiek en ministerie en met steun van Burgemeester Vergels en Schepen Jan De Craen werden aangevatte werken (straten in het restgebied) ongedaan gemaakt.
Er kwam een Wijkkrantje , er kwamen “volksvergaderingen” en vooral : er kwamen acties, samen met o.m. Chiro Iris :

  • Tijdens een plantweekend werden meer dan 1000 bomen en struiken geplant
  • De gemeente zorgde voor een boomgaard met meidoornhaag
  • We bouwden speeltuigen met subsidies van de Koning Boudewijnstichting
  • de acties werden bekostigd met de opbrengst van oud papier en giften van wijkbewoners

Nu Pippezijp stilaan uitgroeide tot een avontuurlijk speelterrein kwam er de tweejaarlijkse Pippezijpkermis: met sport en spel en optredens van kleine en grote artiesten. Omdat er ook een ontmoetingsplek moest zijn, mocht Groen Treeske de “Parobar” ombouwen tot “Verloren Hofke”.
Er kwamen inspraakavonden over Kaudenaarde, Kapelstraat (woonerf!), enz. Taken die gaandeweg overgenomen werden door de Raad van Strate.
Vandaag  zijn veel van de initiatieven bestendigd of overgenomen door de wijkraad.
Groen Treeske deed mee aan de Revue van de cultuurraad (1985), animeerde de inhuldiging van de tunnel onder de Steenweg, zorgde voor de bescherming van de Sint-Alenakapel en dreef (die we omdoopten tot Alenaborre), …

Activiteiten
Ook vandaag blijft Groen Treeske als open vereniging activiteiten organiseren voor de bewoners en sympathisanten van de Kaudenaardewijk, zoals wandelingen, deelname aan petanquetornooien en het jaarlijkse weekend weg tijdens het weekend voorafgaand aan de krokusvakantie, in 2020 al voor de 39ste keer!

Contact
Jan.margot@skynet.be

Chiro Iris

Graag introduceren we Chiro Iris Dilbeek, waar het elke zondag feest is. Vanaf 14u tot 17u30 spelen we ons rot op en rond de Pippezijpe! Iedereen is welkom: van je 6 tot 18 jaar. Ook kinderen met een beperking zijn welkom bij onze inclusiegroep de Kriebels. Het stopt echter niet bij de zondagen. Van een heus groepsfeest, tot feestweekend en BBQ staan de leidingsploeg samen met hun enthousiaste ketten klaar. Plezier gegarandeerd!

Meer info op www.chiroiris.com of via Facebook “Chiro Iris Dilbeek”

JK Oosthoek

JK Oosthoek is een populair jeugdhuis door en voor jongeren vanaf 16 jaar oud. Een plek waar vriendschappen voor het leven worden gesmeed. De werkploeg van de Oosthoek staat elke week klaar om de jeugd te verwennen op een leuke thema avond. Verschillende evenementen passeerden de revue en staan jaarlijks traditiegetrouw vastgepind op onze agenda met onder andere; Café Marginal, Soiree Separee, Bal der Bal der Bals, Halloween Night, NYE,.. en nog zoveel meer. Alsook verjaardagsfeestjes zijn hier wekelijkse kost. Aarzel niet en kom eens langs in onze klup voor een frisse pint en een gezellige babbel.

Contact: Rik Smeulders  0472/039 666
Waar: Oosthoek, H. Theresialaan 79, 1700 Dilbeek

Meer info: https://www.facebook.com/jkoosthoek